יום שני, 26 בספטמבר 2016

בס"ד
קיגל ירושלמי אמיתי!
אחד הדברים שאני ממש אוהבת זה לבשל
אני ובעלי יצאנו לנופש בירושלים וקנינו מקייטרינג בגאולה את האוכל לשבת ,אחד הדברים שקנינו היה הקיגל זה היה הקיגל הכי טעים שאכלתי!  אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו! והחלטתי להכין אותו בבית .
חיפשתי מתכון טוב ...ומצאתי מתכון נחמד שחשבתי שיצליח ובכן זה יצא מאוד טעים אבל.. לא קיגל ירושלמי !! נורא התבאסתי אבל המשכתי לחפש מאוד רציתי למצוא את המתכון המושלם! ומצאתי!!
סרטון של אדם ירושלמי ככול הנראה  שהראה ב5 דקות איך מכינים קיגל ירושלמי אמיתי!
אז להלן המצרכים:
איטריות ביצים (ממליצה על אוסם) 400 גרם
לקרמל:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר (לבן)
לתיבול האיטריות (בכוס נפרדת)
3\1 כוס סוכר
כפית מלח
2\1 כפית פלפל שחור ( אם אוהבים את הטעם הדומיננטי של הפלפל כמו שאני אוהבת...אז כפית)
וסיר קובנה סטנדרטי (עלה לי 35 שקלים)

אופן ההכנה:
אז שלב ראשון מבשלים את האיטריות לפי ההוראות הכנה
במקביל לוקחים סיר קטן שמים בו את הסוכר והשמן ובוחשים על אש בנונית עד שמתקבלת שכבה כהה כדאי מאוד לשמור על זה כי זה יכול להישרף מהר ואז נצטרך להכין אחד חדש , בדר"כ עד שנוצרת שכבה כהה ויש בועות וטיפה עשן ישר להוריד מהגז.
הקרמל קריטי כי הוא נותן את הטעם לקיגל !
מכינים כוס עם הסוכר ,מלח,והפלפל ומערבבים.
כאשר האיטריות והקרמל מוכנים בדר"כ האיטריות מוכנות יותר מהר מהקרמל...
יוצקים את האיטריות לכלי (לא לשטוף אותם!צריך את העמילן ככה הן נדבקות)ומעליהם יוצקים את הקרמל ובוחשים חזק ומהר בסיבובים בכדי שהקרמל לא יתקשה ואז אי אפשר יהיה לעבוד איתו .
שופכים את הכוס עם המלח והפלפל והסוכר לקערה עם האיטריות וממשיכים לבחוש
מוסיפים 3 ביצים ומוסיפים לבחוש עד לקבלת תערובת
שמים נייר אפייה בקובנה יוצקים את התערובת, בעזרת כף משטחים את התערובת שלא ייצרו בועות וסוגרים עם מכסה לשלוש רבע שעה 200 מעלות, אח"כ מורידים את המכסה ונותנים לזה עוד רבע שעה .
מעבירים לצלחת ובתיאבון!
מומלץ לחתוך כשהוא קר.
מוסיפה לכם את הסרטון להמחשה
תהנו
https://www.youtube.com/watch?v=RUrGaIxpFck




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה