בס"ד
מתכון מעולה ללחם שיפון!!!
חצי קילו קמח שיפון מלא
חצי קילו קמח לבן רגיל
כף גדושה מלח
כפית סוכר
שקית שמרים טריים
כ3 כוסות מים
כוס גרעיני חמניה ודלעת
אופן ההכנה:
נפו את הקמחים ,הוסיפו שמחרים סוכר ואת הזרעים ,ערבבו עם המים ואז תוסיפו את המלח ,כי מלח הורג שמרים.
לושו טוב והשאירו להתפיח במקום חמים כשעה .
הקמח שיפון יותר קשה ללישה מהקמח הרגיל אז לא להיבהל ...
צרו כמה כיכרות (לי יצא 3) ותחרצו עם סכין פסים באלכסון (כמו שרואים בבאגט)
שימו אותם על תבנית משומנת וכסו במגבת להשאיר להתפחה לעוד שעה במקום חמים.
להכין את התנור כחצי שעה לפני עם תבנית פיירקס עם מים להניח אותה בתחתית התנור ,לחמם את התנור כחצי שעה על חום של 200 מעלות.
אפשרי להבריש את הכיכרות עם ביצה או פשוט למרוח שמן.
ולהכניס לאפייה של כ-40 דקות
כאשר הלחם מלמעלה קשה כנראה שהלחם מוכן
בתיאבון!
מתכון מעולה ללחם שיפון!!!
חצי קילו קמח שיפון מלא
חצי קילו קמח לבן רגיל
כף גדושה מלח
כפית סוכר
שקית שמרים טריים
כ3 כוסות מים
כוס גרעיני חמניה ודלעת
אופן ההכנה:
נפו את הקמחים ,הוסיפו שמחרים סוכר ואת הזרעים ,ערבבו עם המים ואז תוסיפו את המלח ,כי מלח הורג שמרים.
לושו טוב והשאירו להתפיח במקום חמים כשעה .
הקמח שיפון יותר קשה ללישה מהקמח הרגיל אז לא להיבהל ...
צרו כמה כיכרות (לי יצא 3) ותחרצו עם סכין פסים באלכסון (כמו שרואים בבאגט)
שימו אותם על תבנית משומנת וכסו במגבת להשאיר להתפחה לעוד שעה במקום חמים.
להכין את התנור כחצי שעה לפני עם תבנית פיירקס עם מים להניח אותה בתחתית התנור ,לחמם את התנור כחצי שעה על חום של 200 מעלות.
אפשרי להבריש את הכיכרות עם ביצה או פשוט למרוח שמן.
ולהכניס לאפייה של כ-40 דקות
כאשר הלחם מלמעלה קשה כנראה שהלחם מוכן
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה